Med siktet på framtiden – flygande start för nätverket om digitalisering

I MKB:s studenthus Rönnen samlades Studentbostadsföretagens nätverk för digitalisering för första gången. Det blev en crash course i digitaliseringens trender, konsekvenser och oändliga möjligheter.

Kristin Heinonen, expert på digitalisering och med stor erfarenhet från att jobba med fastighetsföretag, introducerade nätverket till digitalisering från grunden. Hon både berättade om vad digitalisering innebär och vad det har för påverkan på företag och kund, samt genomförde en workshop med fokus på kundresan och hur den kan förenklas genom digitala tjänster.

För fastighetsbranschen finns oändliga möjligheter med digitalisering, både vad gäller fastigheterna i sig och uthyrning och kommunikation med kunden. Många är idag redan långt framme vad gäller digitalisering, både medvetet och omedvetet, eftersom det ofta går hand i hand med effektivisering och kundvård. Nätverket för digitalisering kommer samlas varje halvår och det är fritt fram för alla medlemsföretag att ansluta. Mer information om nästa träff kommer under hösten.

Hitta inspiration via oss:
Vi på Studentbostadsföretagen kommer i samband med nätverket uppmärksamma och inspirera kring nya digitala trender och möjligheter. Nedan har vi länkat till sidor där ni redan nu kan hitta information, och som kommer fyllas på allt eftersom.


Lästips:
Digitalisering är hett och det skrivs mycket om det. Nedan har vi samlar några bra lästips. Har du fler? Hör gärna av dig så uppdaterar vi listan!