Förvaltningsdagarna 2017

Att förvalta studentbostäder skiljer sig en hel del från att förvalta vanliga bostäder. Därför bjuder vi återigen (för femte året i rad!) in till Förvaltningsdagarna där vi grottar ner oss i studentbostadsaspekterna av förvaltning. I år står bland annat gemensamma utrymmen, internationella studenter och säkerhet i fokus.

Vi träffas i Linköping, som precis invigt sitt nya kvarter Vallastaden. Här finns både studentbostäder och andra innovativa bostäder som vi bakar in i Förvaltningsdagarnas program. Dagarna erbjuder även två spårval för att du ska kunna få ut mesta möjliga av programmet.

På programmet

Vallavåningen och gemensamma utrymmen
I september flyttade det första hyresgästerna in i Vallavåningen, ett kollektiv boende där 15 studenter delar på 200 kvm gemensam yta. Hur fungerar det? Under dagarna både besöker vi Vallavåningen och utbyter kunskap med branschkollegor om förvaltning av gemensamma utrymmen.

Huskurage och Tryggare Sverige
Både Huskurage och Tryggare Sverige jobbar för att skapa ett säkrare och därmed tryggare boende. Magnus Lindgren från Tryggare Sverige och Peter Svensson från Huskurage delar med sig av sina erfarenheter om hur man i förvaltningen av bostäderna på olika sätt kan göra dem tryggare.

Internationella studenter
Vad kan internationella studenter förvänta sig för boende i Sverige? Och vad kan vi förväntas oss av dem? Utifrån erfarenheter från Karolinska Institutet Housing och internationella studenter i Linköping diskuterar vi kring utmaningar och möjligheter kopplat till förvaltning.