En förhandstitt på StudBO17

Med mindre än ett år kvar till StudBO17 är planeringen i full gång, och arrangörerna Stockholms Studentbostäder kommer både uppdatera konceptet och bjuda på klassiska StudBO-element. Vi har stämt av läget med projektledaren Petra Wester för att ta reda på hur tänket kring branschens stora samlingsplats går.

– Det kommer bli intressanta studiebesök, spännande föreläsare och nya former för att knyta nya kontakter, säger Petra. Vissa saker kommer absolut att kännas igen av tidigare StudBO-besökare, men på flera punkter har vi lagt energi på att hitta nya format eller slipa ytterligare på vissa koncept.

Även om Petra i dagsläget inte kan avslöja några detaljer om programmet berättar hon att mycket vikt lagts vid att föreläsarna ska ha både ett intressant innehåll att bjuda på och vara underhållande att lyssna på.

– Dessutom vill vi se mer av studenterna på StudBO! säger Petra. Som slutkunder för studentbostadsbranschen är de en viktig röst att lyfta upp, och StudBO17 kommer integrera studenterna på flera sätt.

Utställning som inspirerar
Nästa steg i planeringen är att hitta intressanta partners till konferensen. För att skapa ett dynamiskt utställningsområde med partners satsar Stockholms Studentbostäder på ett inspirationsbaserat partnerskap.

– Våra partners ska kunna bidra med inspiration till nya lösningar och tankesätt för att skapa största möjliga nytta för besökarna, säger Petra.

Själva upplägget kallar de för partnerslinga, en kort resa som börjar med en presentationsfilm och sedan leder vidare till ett Business corner där det finns möjlighet att träffa utställarna och ta reda på mer. I området kommer det även pågå rundabordssamtal med tillfällen att prata och fråga ut intressanta aktörer.

Större än tidigare
Ambitionen för deltagarantalet på StudBO17 är större än tidigare och Stockholms Studentbostäder vill även locka nya grupper och aktörer till konferensen. Ambitionshöjningen beror delvis på att 2017 också är slutår för projektet Sthlm 6000+, vilket är en unik möjlighet att skapa större attraktivitet för StudBO-konceptet.

– Vi siktar mot lapp på luckan, säger Petra.

Till sist har Petra en allmän efterlysning.

– Vi är på jakt efter spännande inslag till Sverigesvepet! Hör gärna av er till mig om ni som företag har något intressant att dela med er av, avslutar hon.

  • Läs mer om StudBO17, gör en intresseanmälan och hitta Petras kontaktuppgifter på www.studbo17.se