Helsingfors 2019


 

HELSINGFORS
7-9 MAJ 2019

 
I maj bjuder vi i egenskap av både Studentbostadsföretagen och NSBO in till en kombinerad studieresa och konferens i Helsingfors, Finland. Temat för konferensen är Reinventing Student Housing. Från ett nordisk och europeiskt perspektiv fokuserar vi på studentbostadens roll och nytta när samhälle och högre utbildning förändras. Till exempel lyfter vi gränsen mellan bostad och lärandemiljö som alltmer suddas ut och bostadens växande roll för gemenskap och mental hälsa.
 
Naturligtvis blir det även stort fokus på den finska studentbostadsmarknaden och flera intressanta studiebesök kopplat till temat. Genom samarrangemanget med NSBO bjuds deltagare från hela Norden och delar av Europa in. Nätverka och inspireras av branschkollegor från våra grannländer.
 
Resa och konferens sker på engelska. 
 

Program 7 maj

Välkomstmingel

Kvällen innan konferensen bjuder vi in till ett välkomstmingel. Träffa nordiska branschkollegor och prata studentbostäder med de övriga konferensdeltagarna.

Program 8 maj

Den finska studentbostadsmarknaden

Vi inleder konferensen med att rikta fokus på den finska studentbostadsmarknaden. Vi lär oss mer om studentbostadens roll för finsk högre utbildning, stadsutveckling och samhället i stort.

Lärandet i studentbostaden

Susanna Graziano, International Relations Manager of Camplus
 
Kopplingen mellan utbildning och boende blir allt viktigare. Utvecklingen går från en god studiemiljö till att låta lärandeaspekten bli en framträdande del av boendet. Till exempel genom att flytta in det aktiva lärandet i bostaden. Camplus är en italiensk studentbostadsstiftelse vars affärsidé är att erbjuda bostäder där studenter får möjlighet att växa som individer och utvecklas i sin framtida yrkesroll. I Helsingfors berättar Susanna hur de som en växande europeisk aktör tänker och jobbar med lärandet i studentbostaden. Hon kommer också ge en kort introduktion till studentbostäder ur ett italienskt perspektiv.

Co-living

Kristján Eggertsson
 
Idén om vad ett hem är har i västvärlden genomgått en förändring de senaste åren. Kärnfamiljen är mindre central, alternativa familjeformer blir vanligare och med ett ökat fokus på delningsekonomi växer nya typer av gemenskaper fram. Många studenter efterfrågar gemensamt boende, men helst inte den klassiska studentkorridoren. I sin presentation pratar Kristján mer om framväxten av nya typer av co-living och hur det påverkar både den urbana utvecklingen och våra levnadsmönster.

Follow-up sessions

Under två uppföljande seminarier får du möjlighet till fördjupning i antingen Lärandet i studentbostaden eller Co-living. En panel diskuterar först ämnet från olika perspektiv och sedan följer gruppdiskussioner bland deltagarna. Här finns möjlighet att lära dig mer om det som intresserar dig mest.
 
Lärandet i studentbostaden
Fördjupning kring bostaden som en faktor för framgångsrikt lärande och studentbostadens roll när utbildningen digitaliseras.
 
Co-living
Fördjupning kring olika sätt att bo tillsammans, mixen mellan det privata och gemensamma samt fördelar med gemenskap i bostaden.

Program 9 maj

Studiebesök: Studentbostäder i Helsingfors

Under en halvdag besöker vi olika studentbostäder runt om i Helsingfors. Olika turer belyser olika aspekter av studentboende. Välj de studiebesök som passar dig bäst. Mer info kommer under våren.

Nordic highlights + workshop

Nordic Highlights lyfter upp olika projekt och grepp från nordiska studentbostadsaktörer. Vi sammanväver presentationerna med en workshop för alla deltagare och ger gott om tid för utbyte av erfarenheter.

Info

Start: 7 maj, 18.00 (inledande mingel)
Slut: 9 maj, 15.00
Plats: Paasitorni, Paasivuorenkatu 5 A, Helsingfors
Pris: 5 700:- exkl. moms
Priset inkluderar inte hotell eller resa. Läs mer om hotellalternativ nedan. Medverkan betalas via faktura som skickas ut efter sista anmälningsdag
 
Sista anmälningsdag: 7 april
OBS! Anmälan är bindande och full återbetalning vid eventuell avanmälan kan inte garanteras. 

Hotell

Gällande boende i Helsingfors kan vi erbjuda rabatterade priser på Clarion Hotel Helsinki. Priserna gäller 7-9 maj och bokas direkt via Clarion:
 

Nämn NSBO2019 vid bokningen för att ta del av rabatten. Sista dag för att ta del av reservationen är 23 april, men de släpper bokningar allt eftersom och först till kvarn gäller.
 
Priser:

  • Standard enkelrum €135
  • Standard dubbelrum €155
  • Superior enkelrum €155
  • Superior dubblerum €175

Priset inkluderar moms, frukost, WiFi samt tillgång till pool, bastu och gym.